Bier specialiteiten café de Sjoes

Café de Sjoes bevindt zich op de markt van Roosendaal. Al 29 jaar weten velen het café van Patrick te vinden, waaronder diverse verenigingen, zoals vijf carnavalskapellen en een heus biergilde. Het café is gevestigd in een monumentaal pand, wat te zien is aan de gevel, maar ook van binnen de plafonds, het torentje met zijn glas-in-lood raam en de zaal met het authentiek houten beslag.

Sjoes

De naam ‘Sjoes’ vindt haar oorsprong in het Limburgse. Sjoes is een kleurrijke melange van twee klassieke biersoorten. Het ontleent zijn bijzondere smaak aan een harmonie van pils en oud bruin. Door deze combinatie ontstaat een uniek bier, dat reeds decennia in de Limburgse herbergen geliefd is.

Mooi assortiment bieren

De bierliefhebber komt overigens volledig aan zijn trekken. Een mooi assortiment bieren prijkt er namelijk op de drankenkaart, wat een bezoek aan het café of zijn zonnige terras zeker de moeite waard maakt. Het Roosendaals Biergilde heeft dit “mekka der bieren” reeds gevonden en houdt er nu maandelijks proeverijen met speciaal bier. Het is ook voor gezelschappen mogelijk om in de Sjoes een proeverij mee te maken. Deze worden begeleid door het biergilde of door een van onze medewerkers.

Inmiddels hebben we zelfs al een eigen huisbier, “Jumelage” genaamd. Een mooie American Pale Ale van 6,2%.

Activiteiten

De stichting Blues Promotion Roosendaal organiseert er maandelijkse blues optredens en haalt regelmatig gerenommeerde bluesartiesten uit heel de wereld naar “De Sjoes”.

De zaal biedt gelegenheid voor een gezellig feestje tot ± 70 personen, met bij mooi weer een aanliggende tuin.

Als dit alles nog niet genoeg redenen zijn eens langs te komen, klik dan de activiteitenkalender maar eens aan.

CU!
Patrick Duda

Comments are closed.